Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

Cannot get manual transmission ready mode to activate at all

0 votes
I've set up the Fortin evo one to work with my car, everything works as it should except for the manual transmission ready mode, I have it on 33.2 and whenever I push in the brake, lift the e brake and then let off the brake, I don't get any feedback at all from the car. The car is a 2020 wrx sti with push to start, t harness was used to install
asked Oct 20, 2021 in Subaru by Cole Johnston (240 points)

2 Answers

+1 vote
I just did the same car installation today and everything worked fine.

Did you cut the yellow loop wire?
answered Oct 20, 2021 by Haidar Jabbar (21,370 points)
I have not cut the wire, confusing thing is, i installed this perfectly fine about 6 months ago, and is worked perfectly. broke that one, so i just ordered a new one, installed it, got my rf kit and all to work, but im getting no feedback from the manual transmission ready mode. last time i had it set on 33.2, and whenever i pulled the handbrake up and let off the brake the lights would flash twice and i would get out and be done. but now, no feedback whatsoever.
0 votes
The TEST-ONE will make troubleshooting this vehicle easier, it will show all available inputs that come in through the canbus wires (tach, handbrake, doors, brake, etc...)

 

Without a test-one, one input at time will need to turned off on the bypass options table and hardwired to test which input is causing the issue.

 

That being said, since this is a manual transmission vehicle, a professional shop/installer shoucl be consulted to verify functionality of the system to prevent errors that may cause the vehicle to start in gear.
answered Oct 20, 2021 by JM (61,720 points)
...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.